Olejek zapachowy Niaouli 10ml

Ładowanie
CENA: 53,20 PLN
za
szt.
czas wysyłki: 24 Godziny
szt.
Ładowanie

produkt niedostępny w tej liczbie

dostępna ilość:

dodano produkt

przejdź do koszyka

Wydrukuj kartę

Olejek eteryczny niauoli uważany jest za doskonały „wzmacniacz” systemu immunologicznego i środek przeciwalergiczny. Nie zawiera żadnego ze znanych alergenów. Jest bardzo dobrym środkiem odkażającym, przeciwbakteryjnym i przeciwbólowym. Ułatwia oddychanie, działa wykrztuśnie i antyseptycznie. Przydatny w walce z infekcjami jamy ustnej oraz stanami zapalnymi skóry.

Zapachem przypomina olejek eukaliptusowy. Można w nim wyczuć świeży, lekko gorzkawy aromat z eukaliptusową nutą. Sprawdza się jako doskonały środek dezynfekujący i wspomagający przy usuwaniu podrażnień skóry, takich jak czyraki, wrzody, skaleczenia i ukąszenia owadów. Wspomaga procesy naprawcze skóry: zmniejsza blizny i ślady po trądziku, pryszczach lub ospie na skórze. Jest to bardzo dobry środek przeciwbólowy.

Olejek ten zapewniał Aborygenom siłę i zdrowie. W tradycji Aborygenów napary z liści stosowane były do leczenia ran, ukąszeń i oparzeń. Również przy przeziębieniach, w celu obniżania temperatury, mokrym kaszlu, przy bólach stawów, mięśni i głowy a także przy biegunce. Daje ulgę przy wielu problemach związanych z układem oddechowym. Może wspomóc przy infekcjach górnych dróg oddechowych, przy zwykłych przeziębieniach czy grypie. Przyda się w okresie rekonwalescencji po przebytych infekcjach.

Składniki olejku działają wykrztuśnie, zapobiegając gromadzeniu się wydzieliny, co daje ulgę w kaszlu, katarze, zapaleniu zatok.

Nuty zapachowe:
NUTY - głowy/serca
GŁÓWNIE ZAWIERA - cyneol; α-pinen; D-Limonene; α-terpineol
ZAPACH - kwiatowo-cytrynowy; zielono-drzewny; chłodno-pikantny (zbliżony do neroli)

Specyfikacja:
TEMPERATURA ZAPŁONU - 43 °C
BARWA - bezbarwna do delikatnie zielonkawo-żółta
GĘSTOŚĆ - 0,92 g/ml
CZY DO MYDEŁ - Tak
INNE ZASTOSOWANIE - aromaterapia, inhalacja, masaże, kąpiele, kosmetyki.

Olejek eteryczny niaouli wykorzystywany jest często przy produkcji mydeł, daje chłodny, czysty, świeży zapach. Często stosowany w różnych kosmetykach, takich jak balsamy, kremy i mydła, pomaga zachować zdrowy i czysty wygląd skóry. Do produkcji środków dezynfekujących jamę ustną i gardło.