Olejek eteryczny Świerkowy Syberyjski 10ml

Ładowanie
CENA: 35,50 PLN
za
szt.
czas wysyłki: 24 Godziny
szt.
Ładowanie

produkt niedostępny w tej liczbie

dostępna ilość:

dodano produkt

przejdź do koszyka

Wydrukuj kartę

Świerk syberyjski to wiecznie zielone drzewo iglaste, porastające lasy Syberii, północnych Chin i Mongolii. Powszechnie uważano świerk za święte drzewo, otaczano je czcią, wykorzystywano do wielu obrzędów. Wierzono, że chroni ono przed złymi, nieczystymi siłami. Często sadzono je przed domem, aby stanowiło zaporę przed wszelkimi negatywnymi mocami, urokiem, czarami. Świerk symbolizował wytrzymałość, wytrwałość, ale też nadzieję i odnowę. Wierzono, że może dodać wewnętrznej energii i siły.

W aromaterapii ceniony jest za właściwości łagodzące objawy przeziębienia, wspomaganie procesów oczyszczających drogi oddechowe i ułatwiając oddychanie. Olejek sprawdza się przy przeziębieniach, którym towarzyszy katar i kaszel, bo działa nie tylko przeciwzapalnie, przeciwwirusowo i przeciwbakteryjnie, ale też rozkurczowo na mięśnie gładkie oskrzeli. Dodatkowo preparaty ze świerku wykazują działanie rozgrzewające, a nawet napotne. Odświeża i poprawia jakość powietrza w zamkniętych pomieszczeniach

Masaż: 3-5 kropli olejku eterycznego dodać do 12 kropli olejku nośnikowego, a następnie kulistymi ruchami dłoni masować ciało.

Kąpiel: 5 kropli olejku eterycznego rozpuścić w 10-15 kroplach olejku nośnikowego. Roztwór wlać do wanny wypełnionej 1/3 wody o temperaturze około 35-38°C. Podczas kąpieli starannie rozprowadzić olejek po powierzchni wody. Ciało masować pod wodą zbierając z powierzchni unoszące się kropelki zawiesiny.

Aromatyzacja pomieszczenia: wystarczy dodać kilka kropli olejku do naczynia z gorącą wodą, nawilżacza powietrza lub kominka aromatycznego. Sprzyja relaksacji i wprowadza świąteczną atmosferę.

Nuty zapachowe:
ZAPACH - drzewny; żywiczny; świeży
NUTY - serca
GŁÓWNIE ZAWIERA - kamfen; alfa-pinen; delta-3-Carene; Limonene

Specyfikacja:
KRAJ POCHODZENIA - Austria
TEMPERATURA ZAPŁONU - 41 °C
BARWA - bezbarwna do jasnożółtej
GĘSTOŚĆ - 0,89 g/ml
CZY DO MYDEŁ - Tak
INNE ZASTOSOWANIE - aromaterapia, inhalacja, masaże, kosmetyki, mydła.

Przeciwwskazania:
Przeciwwskazania do stosowania to ciąża oraz laktacja.Nie poleca się używać olejku przez astmatyków ponieważ zwiększa skurcze oskrzeli. U dzieci i niemowląt wymaga konsultacji ze specjalistą.