Olej ze słodkich migdałów kosmetyczny 100 ml

Ładowanie
CENA: 18,00 PLN
za
szt.
czas wysyłki: 24 Godziny
szt.
Ładowanie

produkt niedostępny w tej liczbie

dostępna ilość:

dodano produkt

przejdź do koszyka

Olej ze słodkich migdałów rafinowany 100ml.

 

SUROWIEC KOSMETYCZNY

  • 100% naturalny
  • bezzapachowy

 

Jak inne oleje roślinne, tak i olej ze słodkich migdałów ceniony jest przede wszystkim za swoje właściwości nawilżające. Ze względu na swoją słodką, kojącą woń, olej ze słodkich migdałów popularność zyskał najpierw jako olejek stosowany w aromaterapii w funkcji nośnika do rozpuszczania olejków eterycznych. W efekcie olej migdałowy jest jednym z najczęściej wykorzystywanych produktów do masażu.

 

Olej ze słodkich migdałów może działać jak naturalny emolient, wygładzając oraz nawilżając skórę. Łatwo się wchłania, dzięki czemu nie pozostawia na skórze tłustej warstwy i jednocześnie pełni funkcje ujędrniające. Olej ze słodkich migdałów można stosować zwłaszcza w pielęgnacji cery dojrzałej, suchej i wrażliwej. Poza tym wspomaga usuwanie martwych komórek, regeneruje i ochrania. Łagodzi stany zapalne, pomaga skórze wrażliwej i atopowej. Może być zatem stosowany na skórę z problemami, takimi jak łuszczyca czy egzema. Ponadto wykazuje właściwości spowalniające starzenie się skóry. Może być również stosowany podczas ciąży, ponieważ może zapobiegać powstawaniu rozstępów, zwiększając elastyczność skóry. Dzięki zawartości witamin A i E, będących antyoksydantami, wykazuje także działanie przeciwzmarszczkowe.

 

Od dawna wykorzystuje się go w produkcji kosmetyków do pielęgnacji skóry niemowląt, ponieważ jest odpowiedni dla każdego typu cery i nie podrażnia. Olej ze słodkich migdałów wzmacnia i odżywia też włosy oraz paznokcie, odbudowując cebulki i przeciwdziałając rozdwajaniu się płytki paznokcia.

Skład :

olej ze słodkich migdałów 100 % rafinowany