Olej z miodli indyjskiej Neem Oil Ashwin Pharma 100 ml

Ładowanie
CENA: 21,00 PLN
za
szt.
czas wysyłki: 24 Godziny
Ładowanie

produkt niedostępny w tej liczbie

dostępna ilość:

dodano produkt

przejdź do koszyka

Drzewa Neem pochodzą z Indii i innych części Azji i są znane jako drzewo Margosa w języku angielskim, a ich termin botaniczny to „Azadirachta Indica”. Neem to zioło wielozadaniowe, a ze względu na swoje wyjątkowe właściwości lecznicze w leczeniu chorób często określane jest mianem „rośliny z obietnicą”.

 

W starożytnych Wedach (świętych księgach hinduizmu) drzewo neem określane jest jako „Sarva Roga Nirvarini” – drzewo zdolne wyleczyć każdą chorobę i dolegliwości. Neem jest używany w Indiach od tysięcy lat i jest szeroko stosowany w wielu lekach ajurwedyjskich ze względu na swoje właściwości zwalczające choroby.

 

Ma działanie antybakteryjne, grzybobójcze, antywirusowe  i łagodzące, dlatego często stosowany jest w przemyśle kosmetycznym i farmaceutycznym w leczeniu skóry trądzikowej, tłustej oraz suchej, przy pokrzywce, egzemie i łuszczycy, w celu łagodzenia wrzodów, czyraków i świerzbu. Ponadto olejek neem łagodzi ukąszenia, dlatego polecany jest także do smarowania miejsc po ukąszeniu komarów, kleszczy i pszczół. Posiada także działanie uspokajające, dlatego można dodawać go do kąpieli. Tylko do użytku  zewnętrznego. Idealnie nadaje się do łagodzenia suchej, popękanej lub w inny sposób zniszczonej skóry.

 

Zastosowanie:

  • Pielęgnacja twarzy: Nałożyć niewielką ilość olejku na oczyszczoną skórę.
  • Pielęgnacja włosów: Wsmarować w suche włosy i w skórę głowy. Pozostawić olejek na około 30 minut, następnie jak zwykle umyć włosy szamponem.
  • Jako ekologiczny środek ochrony roślin: W celu ochrony roślin przed insektami, należy rozpylić na nie olej.
  • Po ukąszeniach: Wsmarować kilka kropel oleju w miejsce po ukąszeniu komarów, kleszczy i pszczół.
  • Relaks i odprężenie: Dodać kilka kropel do przygotowanej wody do kąpieli.

 

Czysty olej Neem. Składniki: Azadirachta indica (Neem). 100% Olej z nasion miodli indyjskiej. 

Neem Oil staje się mętny, gdy jest przechowywany poniżej 7°C. Nie wpływa to w żaden sposób na jakość i trwałość. Olejek powróci do normalnego wyglądu po ogrzaniu do temperatury pokojowej.

 

Przechowywanie: Przechowuj w chłodnym, suchym miejscu Przechowywanie: Neem Oil staje się mętny, gdy jest przechowywany w temperaturze poniżej 7 stopni C. Nie wpływa to w żaden sposób na jakość i trwałość. Olejek Neem powróci do swojego normalnego wyglądu po ogrzaniu do temperatury pokojowej.

 

Pojemność: 100ml