Olej z dzikiej róży 30ml

Ładowanie
CENA: 27,80 PLN
za
szt.
czas wysyłki: 24 Godziny
szt.
Ładowanie

produkt niedostępny w tej liczbie

dostępna ilość:

dodano produkt

przejdź do koszyka

Wydrukuj kartę

Olej ten otrzymuje się poprzez wyciskanie na zimno owoców dzikiej róży Rosa Canina.

Koncentracja w produkcie kosmetycznym
Ze względu na wysoką zawartość kwasów nienasyconych polecamy stosować go w produktach kosmetycznych jako substancję czynną w ilości 10-20%.

Postać:
Olej o żółtym zabarwieniu i charakterystycznym zapachu.

Skład:
W składzie kwasów tłuszczowych można znaleźć m.in. 40% kwasu linolowego, 40% kwasu α-linolenowego.

Zastosowanie:
Olej z owoców róży jest bogaty w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy i minerały. Posiada naturalne właściwości antyoksydacyjne i lekko ściągające. Olej ten wykazuje poprawę elastyczności skóry, ułatwia regenerację komórek, zwalnia procesy starzenia skóry. Zmiejsza ilość powstających zmarszczek, zmniejsza zbliznowacenia. Olej z róży znajduje zastosowanie w produktach do pielegnacji skóry dojrzałej, wrażliwej i uszkodzonej (także przez opalanie) - wspomaga proces łuszczenia się skóry, hamuje proces starzenia. Nadaje się także do skóry tłustej o skłonności do trądziku.

Przechowywanie:
Po otwarciu zalecamy przechowywanie oleju w lodówce.